Att tänka på vid inköp av begagnade kontorsmöbler

2023-04-26


Att tänka på när du köper begagnade kontorsmöbler

Funderar ni på att köpa återbrukad kontorsinredning? Vad bra! Det är både ekonomiskt fördelaktigt och hållbart. Här är lite tips som kan vara till hjälp när ni väljer ut era möbler.

återbrukad kontorsinredning place2place.png

Utbud och efterfrågan

Tillgången på begagnade kontorsmöbler är här och nu, dvs att det är inget fast sortiment som är lagerfört. Hittar man vad man söker efter är det bra att agera snabbt för att säkerställa att man får vad man vill ha. Utbudet är väldigt stort men det är efterfrågan med då det är väldigt bra priser för kvalitetsmöbler generellt.

.

Kostnad och besparingar

Generellt sätt kan man räkna med cirka halva nypriset på begagnade kontorsmöbler jämfört med nytillverkad. På klädda möbler som soffor och fåtöljer är det oftast ännu lägre än så, inte ovanligt att det är ner mot en tredjedel av priset. Läs gärna vår guide om hur man kostnadsberäknar inköp av återbrukad kontorsinredning.

.

Miljö och hållbarhet

Att värna om vår natur och vara medveten om hur våra val vid inköp påverkar miljön är mer aktuellt än någonsin idag. Vissa produkter belastar vår miljö mer än andra vid nytillverkning därför har vi på varje produkt angett ett estimat på hur många kg CO2e man besparar miljön genom att välja återbruk. Som exempel kan nämnas att ett kontor på 6 personer med arbetsplatser, mötesrum, lounge och lunchrum kan innebära över 2 000 kg CO2e besparing om all inredning är återbruk. På begäran eller vid större beställningar bifogar vi alltid ett intyg som påvisar besparingen vid det aktuella tillfället. Det tycker vi att man ska vara stolt över!

produktionen av kontorsmöbler bidrar till klimatpåverkan.png

Skick och kvalitet

Skickgradering kan skilja sig från olika försäljningsställe men på vår sida samlar vi allt utbud under samma skickbedömning så det blir enklare att jämföra. Graderingen är från 1 – 5 och vanligast är skick 4, vilket betyder att varan är i bra skick men kan förekomma mindre repor. Kan ofta jämföras med en nytillverkad produkt som är ett halvår gammal.

Ytmaterial och konstruktion på möbler för offentlig miljö har väldigt hårda krav på kvalitet och hållbarhet vid produktion så produkterna är tillverkade för ett långt liv och tuff användning varje dag i många år. Till exempel så är har tyger en slitstyrka som är cirka 5 gånger högre på möbler till offentlig miljö än på konsumentprodukt. Lackeringar är oftast i fler lager och UV beständiga, samt laminat är högtryckslaminat vilket motsvarar ett laminatgolv som ska klara skor med klack.

.

Val av produkt och varumärke

Om man vet vilket varumärke man söker produkter ifrån är det lätt filtrera produkter på den tillverkare man letar efter. Men ibland kan man vara osäker på vilken produkt eller varumärke som lämpar sig bäst för det ändamål man tänker sig. Då kan våra kundrådgivare hjälpa till via vår chatt eller på telefon och mail så du får en produkt du känner dig trygg med.

.

Leverans

En av fördelarna med återbruk är att leveransen kan gå väldigt fort då produkten inte behöver produceras först. Men det är inte alltid man vill ha sin produkt direkt utan har en specifik vecka som mål – tänk då på att alltid välja vilken vecka som önskas för leverans så den inte kommer oväntat. Är det en större leverans eller från flera olika orter i Sverige så hör av er till vår kundtjänst så hjälper vi er att samordna leveransen vid ett eller flera tillfälle, helt efter era önskemål. Vi hjälper er gärna med optimering av samfrakt för bästa kostnad och med minst möjliga ledtid. Givetvis är tjänsten kostnadsfri – det ska alltid löna sig att köpa begagnad kontorsinredning.

logistikhjälp vid möbelleverans.png

.

Montering

Ännu en fördel med återbruk är att nästan alla möbler redan är monterade, med undantag för vissa bord som är skrymmande att transportera. Men om man önskar hjälp vid leverans samordnar vi gärna detta till er. Kontakta vår kundtjänst vid eller inför en beställning så hjälper vi er att komma i kontakt med närmaste servicepartner.

.

Garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla produkter som säljs hos oss. Det ska vara lika tryggt att handla återbrukad kontorsinredning som nytillverkad.

Hjälp och inspiration

Moodboard

Gör din egen inredningsdesign med återbrukade produkter

Guider

Läs våra guider om produkter, inredningstips och mycket annat

Produktbevakning

Håller koll på det ni letar efter och avaiserar automatiskt när det finns tillgängligt

Projekt

Vi hjälper dig hela vägen i mål, läs om tjänsten som är ditt stöd i projekt

.

Vår Kungservice 👑

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska känna sig trygga med att köpa begagnade kontorsmöbler. Det är inte bara att ta ansvar, det handlar även om en trovärdighet. Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mail - alltid en personlig service!

kundservice en kungservice.png