Ansvar

Vi tar ansvar på allvar.

place2place grundades utifrån viljan att ta ett ansvar. Ett ansvar för en bransch som vi inte upplevde tog tillräckliga initiativ, tillräckligt snabbt och allt annat än innovativt för att en förändring skulle kunna ske inom en rimlig framtid. Så vårt DNA är ansvar - och vi tar det på allvar.

För miljön.

Kontorsmöbelproduktionen i Sverige beräknas bidra till en klimatpåverkan med mer än 150 000 ton CO2-ekvivalenter per år. Denna siffra kan reduceras kraftigt om varje producerad möbel används under längre tid, av fler användare – fler gånger.

För att återbrukad inredning ska få ett andra och tredje liv behöver allt synas och vara tillgängligt. Därför utvecklade vi en plattform som kopplar samman Sveriges återbrukade kontorsmöbler till ett enda stort sortiment, likt en webshop – tillgängligt dygnet runt, alla dagar i veckan. Vårt mål är att ge Sveriges alla företag tillgång till hela Sveriges återbruk, som ett självklart val på marknaden. Vi tror att företag vill agera och göra hållbara val, men det måste även vara ett smidigt val.

Därför säger vi att det ska vara enklare att köpa återbruk än nytt. Det tar vi också ansvar för.

ansvar för miljö.png

.

För våra kunder.

Vi strävar alltid efter att våra kunder ska känna sig trygga med att köpa återbrukad inredning. Detta gör vi genom att dela med oss av vår kunskap om inredning till kontor, materialval, möblering, belysning, ljudmiljö, ergonomi med mera. All information kring detta finns alltid öppen och tillgänglig på vår sida, kopplad till produkterna så man förstår hur man kan använda dem på bästa sätt. Vi är även tydliga med skicket, att dom är ordentligt rengjorda och når kund på utlovad vecka. Vi lämnar dessutom 2 års garanti på alla produkter.

Det är inte bara att ta ansvar, det handlar även om en trovärdighet.

ansvar för våra kunder.png

.

För samarbetspartners.

Våra samarbetspartners är också våra kollegor i samarbete. Vi gör affärer med varandra och levererar en produkt tillsammans. I detta åtagande ligger ett ansvar i transparens och kunskapsdelning. Det vi tillsammans vet kan vi med ett ansvar också erbjuda våra kunder. För oss är det viktigt att vi mår bra i relationen med våra samarbetspartner. Ärlighet, hjälpsamhet och transparens – vi lyckas tillsammans. Det är ett gemensamt ansvar.

ansvar med samarbetspartner.png

.

För våra medarbetare.

Vi anställer medarbetare som lär oss att bli bättre, som berättar för oss hur vi ska driva återbruksgraden framåt på marknaden. Medarbetare som vi utvecklas med tillsammans. Därför är det viktigt att alla är olika, för att bidra med sin egen nördighet till teamet. Så vi kan lära oss och växa som bolag, som personer och kollegor.

Denna tillgång skyddar vi. Arbete och privatliv måste fungera tillsammans. Därför kan arbetsdagen se väldigt olika ut för våra medarbetare, den är helt enkelt anpassad för varje individ. Vi tar ansvar för att skapa en arbetskultur som är tillåtande, utvecklande och trivsam. Där man alltid känner sig välkommen, av alla.

ansvar för våra medarbetare.png

.

Vad vi INTE berättar om här.

Vi skulle kunna berätta om hur vi arbetar mot Agenda 2030 – dom globala målen, vårt engagemang inom cirkulära affärer eller nätverk och föreningar inom hållbarhet och ansvarstagande. Men vi tycker att det idag är en hygienfaktor som istället lätt uppfattas som greenwash när det framhävs i sin bästa dager i hållbarhetsrapporter och marknadsföring.

Hur man hanterar upcycling av produkter (som aldrig hittar hem till fabriken igen) och hur man förlänger livet på produkter genom att klä om dem (fast tyget är helt, men i fel färg - och därmed förbrukar tiotusentals liter vatten genom dess framställning) Det finns många kreativa exempel på hållbarhetsframhävning...

Men vill ni veta - berättar vi gärna. Kontakta oss så berättar vi mer om detta viktiga arbete som faktiskt är kärnan i varför vi finns på marknaden.

Det ansvaret är också vårt.

ansvar mot greenwash.png