Välj rätt arbetsstol

2021-11-08


Hur väljer man rätt kontorsstol?

I princip alla kontorsstolar på marknaden idag har de ergonomiska funktioner som behövs för din vardag på kontoret. Något att ta ställning till kan däremot vara hur en normal arbetsdag ser ut.

Arbetsstol blogbild (1).png

Arbetstol bild 1.jpg

Enkel stol

Enkel arbetsstol för dig som inte sitter så mycket eller bara i korta stunder åt gången. Med eller utan armstöd, stoppad dyna och hjul ger den dig tillräckligt med stöd för kroppen under de stunder du arbetar vid arbetsbordet.

Stol med sadelsits

Sadelstolen är bäst för den som vill sitta aktivt mot arbetsbordet, gärna i olika sitthöjder för att följa bordet upp mot en halvstående sittställning. Sadelstolen tillåter även ett sittande på olika håll under devisen, att den bästa sittställningen är alltid nästa!

Stol med hög rygg och nackstöd

Om du sitter passivt merparten av dagen kan det vara bra att investera i en högre kontorsstol med nack - och armstöd för avlastning. Denna typ av stol har även mer individuella justeringar för dig som kräver lite mer av ditt sittande.

pexels-andrea-piacquadio-3791119.jpg

Begagnade kontorsstolar

Oftast används en kontorsstol mellan 6 – 8 timmar om dagen. Att ha en ordentlig ergonomisk kontorsstol som är justerbar efter eget behov är en förutsättning för att må bra på jobbet och undvika skador på rygg och nacke. Stolar är en produkt som håller över många årtionden och är då kanske än av de bästa kontorsmöblerna att återbruka. Så här på Place2Place har vi samlat hela Sveriges sortiment av begagnade kontorsstolar i hög kvalitet.

.

Materialval på en arbetsstol

Vanligaste färgen på en kontorsstol är svart, men varför inte passa på att välja en som blir personlig just för dig? Tyger för kontorsstolar är väldigt slitstarka och har i regel en slitstyrka på över 50.000 varv Martindale vilket gör att begagnade kontorsstolar inte behöver kläs om på flera decennier.

.

Både hållbart och prisvärt att köpa återbrukade kontorsstolar.

En riktigt bra ergonomisk kontorsstol kan kosta upp till 10 000 kr exkl. moms i nypris, medan en begagnad kontorsstol ligga på en fjärdedel av det priset. Hållbarheten, dvs. livslängden för en kontorsstol, är väldigt lång och därför är det en produkt som lämpar sig väldigt bra att köpa som återbrukad produkt. Det är mer gynnsamt för vår miljö att köpa en begagnad kontorsstol och transportera den hundratals mil än att beställa en nytillverkad. Genom att komplettera med andra kontorsmöbler såsom återbrukad förvaring och bord bidrar du till att skapa en hållbar arbetsplats på riktigt.

Har ni andra frågor kring arbetsstolar så hör av er till vår kundservice för snabb och enkel assistans. Testa gärna även vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Underhåll av din kontorsstol

En fläck händer så lätt. Som tur är kontorsstolar klädda i slitstarka tyger vilket gör att dom håller en lång tid även under frekvent användning. För att stolen ska vara fräsch under hela sin livstid är det viktigt att underhålla den och att ta tag i fläckar direkt dom händer.

Arbetstol bild 2.jpg

De flesta fläckar och smuts kan tas bort med en vanligpH-neutralt tvättmedel utspätt i ljummet vatten vidnormal styrka (följ anvisningarna på flaskan). Är stolen väldigt smutsig är det en bra investering att hyra en möbeltvätt eller anlita någon som rengör den. Kostnaden för detta är oftast några hundralappar och tyget blir som nytt igen.

Material

9 av 10 kontorsstolar är svarta, sanning eller myt? Det finns ingen statistik för det men det är nog inte helt omöjligt. Detsamma gäller själva materialen, det är ingen större variation på dem vilket underlättar när kontoret ska kompletteras med fler stolar.

Arbetstol bild 3.jpg

Arbetstol bild 4b.jpg

Ladda ner guide ☘