Arbetsbord - vad behöver man tänka på?

2021-11-02


Arbetsbord - hur möblerar man i ett öppet landskap och i rum?

pexels-photo-840996.jpeg

Om arbetsbordet ska stå för sig själv är det oftast inget problem med vilken plats det tar, men om flera ska stå tillsammans finns här tips på lite olika mått att förhålla sig till.

Har man förvaringar som ska stå mellan varje fyklöver av bord, beräknas avståndet bakom som om det vore en vägg. Arbetsbord bild 1.jpg

Arbetsbord i rum - vad får man plats med?

Hur vet man hur många bord som får plats i ett rum? Nedan följer några förslag som kan vara enkelt att följa som regel. Storlekarna på bord är vanligast förekommande idag. Sitter man flera i samma rum kan det vara bra att addera bordsskärmar och väggabsorbenter för akustikens skull. Har ditt rum ett annorlunda mått? kontakta kundservice så hjälper vi dig!

Arbetsbord bild 2.jpg

Har ni avvikande mått eller andra frågor kring den yta ni tänker inreda så hör av er till vår kundservice för snabb och enkel assistans. Testa gärna även vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Storlekar, material och rengöring.

Vilken storlek på arbetsbord behöver du? Dom vanligaste storlekarna på kontor är de som är 80 cm i bredd och den som är 160 cm lång är den allra vanligaste idag, men de krymper i takt med att vi behöver allt mindre utrustning på borden. På hemmakontoret är bredd 70 cm vanligast.

Arbetsbord bild 3.jpg

Komplettera med bordsskärm

Vilken storlek på bordsskärm behöver du? Bordsskärmens storlek följer vanligtvis bordets längd för bakre bordsskärm och bordets bredd för sidoskärm/sidoskärmar. Bordsskärmar används främst för den visuella avskärmningen och har ingen större påverkan av ljudbild/akustik i rummet.

Arbetsbord bild 4.jpg

Bakre skärm monteras bordets bakkant med bordsbeslag, skruvas upp i bordets undersida. Denna uppställning används oftast vid fristående bord där man inte har någon bordsgranne. Vanligaste material sammansättningen av bordsskärmar är en träram med board/foam som fyllning klädd med textil. Genom att känna med fingrarna på bordsskärmen känner man träramen genom textilen och vet därmed var fästena kan skruvas fast.

Sidoskärm monteras bordets bakkant med bordsbeslag, skruvas upp i bordets undersida. Denna uppställning används oftast när olika bord står upp till varandra för att avskärma mot bordet till höger eller vänster om sig. På detta sätt besparar man antalet skärmar som behövs då en sidoskärm avskärmar två bord. Vanligtvis lämnas den öppna sidan mot fönsterparti för ljusinsläpp.

Dubbla sidoskärmar monteras bordets bakkant med bordsbeslag, skruvas upp i bordets undersida. Används ofta när man vill uppnå en större visuell avskildhet och fokus.

Arbetsbord bild 5.jpg

Ladda ner guide ☘