Lounge, arbetslounge eller entré. Så här gör du!

2021-11-09


Inred din lounge med återbrukad inredning till en hållbar kostnad!

photo-1575501265016-ae78c708a09c.jfif

Hur kan man möblera ytan?

Hur utnyttjar man den yta man har tillgänglig? Nedan följer några förslag som kan vara enkelt att följa. Alla markerade ytor motsvarar ca 3 x 3 meter. Kombinera gärna flera vid större yta. Lounge entré Bild 1.jpg

Vilka produkter använder man?

Det är inte svårare att göra en lounge på jobbet än vad det är att möblera sitt vardagsrum hemma – här är produkterna som gör jobbet och skapar miljön på bästa sätt. Lounge entré FÅTÖLJ OCH SOFFA.jpg

SOFFA & FÅTÖLJ

Soffor och fåtöljer för offentlig miljö är av betydligt bättre kvalitet än för hem-miljö och är därför inte påverkade av slitage på samma sätt. Investera i en möbeltvätt för ett par hundralappar så är den som ny. Se bild ovan för möblering och uppställningsförslag.

Lounge entré FÅTÖLJ OCH SOFFA HÖG RYGG.jpg

SOFFA MED HÖG RYGG & FÅTÖLJ MED HÖG RYGG

Med hög rygg och sidor på fåtölj och soffa skapas en tystare miljö för koncentration och enskilda samtal. Möbeln påverkar även ljudmiljön i hela den ytan som den står i. Perfekt i kombination med ett laptop bord för koncentrerat arbete, även i öppna miljöer.

Lounge entré PUFF.jpg

(SITT) PUFF

Den öppna sitt ytan som är tillgänglig från alla håll. Perfekt i en lounge och arbetslounge, både dekorativt och som sittplats. Puffen är väldigt kostnadseffektiv och enkel att placera men tillför mycket för helheten. Puff finns i många storlekar och utförande och kan med fördel blandas i olika utförande, former och storlekar.

Lounge entré SOFFBORD.jpg

SOFFBORD & ÖVRIGA BORD

Vanligaste storlekarna är mellan 50 cm till 100 cm i diameter och har en höjd mellan 30 cm till 60 cm. Är tanken att man ska kunna använda bordet aktivt som datorbord eller för anteckningar bör bordets höjd inte understiga 55 cm alternativt använda sig av ett laptop-bord som har rätt höjd för denna typ av arbete. Se möbleringsförslag längre upp i denna guide.

Lounge entré GOLVLAMPOR.jpg

GOLVLAMPA

En golvlampa tillför mycket till en lounge. Tillför ljus och ramar in ytan på ett enkelt sätt. Se lämpliga placeringar längre upp i guiden hur en golvlampa enkelt kan placeras på en möblerad yta så den tillför möbelgruppen på ett fint sätt. Blanda gärna olika lampor på samma yta med olika höjder och material så blir ytan mer levande.

Lounge entré Bild 2.jpg

Glöm inte att addera det lilla extra i form av MATTA om möblerna står på hårt golv, KUDDE att lägga i soffan eller varför inte en dekorativ MILJÖFÖRVARING?

Har ni avvikande mått eller andra frågor kring den yta ni tänker inreda så hör av er till vår kundservice för snabb och enkel assistans. Testa gärna även vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Material

Vilka material är vanligast på möbler för offentlig miljö? Nedan är en kort beskrivning på de material som är mest förekommande idag på marknaden.

Lunchrum café bild 3.jpg

Lounge entré Bild 3.jpg

Ladda ner guide ☘