Belysning på kontoret - några tips!

2021-11-10


Tycker du det är svårt med belysning?

pexels-photo-1123262.jpeg

Inga problem, vi reder ut begreppen! Nedan följer några förslag som kan vara enkelt att följa som ett tillägg till lokalens allmänljus. Låt kreativiteten flöda och berika kontorets ytor med vackert ljus, en klar stämningshöjare!

.

Möte & konferensrum

Mötesrum.jpg

Produkter för mötesrummet

TAKLAMPA/PENDEL Hängande taklampor slits inte utan levererar samma ljus år efter år – här kan man verkligen tillföra arbetsmiljön både design och ljus på samma gång. Att blanda olika armaturer på olika höjder, låt belysningen vara ett smycke och njut av resultatet.

.

Arbetsplatsen

Arbetsbord.jpg Produkter för arbetsbordet

BORDSLAMPA Att investera i ett bra arbetsljus är att ge bästa förutsättningar både på kontor och hemmakontoret. Ett bra arbetsljus ökar effektiviteten och motverkar trötta ögon. Glöm inte den dekorativa bordslampan till gemensamma miljöer på kontoret, ljus skapar trivsel.

.

Café & lunchrum

Cafe och lunchrum.jpg

Produkter för café & lunchrum

TAKLAMPA/PENDEL Tänk gärna mindre armaturer och var generös med antalet istället. Varje bord får en egen ljuspunkt som sällskap till kaffet. Det samlade intrycket blir stämningsfullt och trivselfaktorn hög!

.

Lounge & öppen mötesyta

Lounge.jpg Produkterna till loungen

GOLVLAMPA En golvlampa tillför mycket på en yta. Det blir en liten egen rumslighet och i kombination med tex en fåtölj eller soffa bjuder den in till ett samtal, en stund av studier eller avkoppling. Golvlampan kräver ingen installation och kan därför placeras där andan faller på för stunden.

TAKLAMPA/PENDEL Tänk gärna mindre armaturer och var generös med antalet istället. Varje bord får en egen ljuspunkt som sällskap till kaffet. Det samlade intrycket blir stämningsfullt och trivselfaktorn hög!

.

Har ni frågor produkterna eller kring hur man kan använda belysning på kontoret så hör av er till vår kundservice för snabb och enkel assistans. Testa gärna även vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Tänk på vid rengöring.

Lampskärm

Textil på lampskärmar är inte lika vanligt idag som förr, men det förekommer. Textilen kan variera men gemensamt kan man säga att de rengörs bäst torrt – dvs med dammsugare. Plast eller glas är vanligast förekommande. Rengörs med fuktig trasa med ph-neutralt medel som såpa eller diskmedel. Testa gärna på en liten yta först så du ser resultatet.

Stativ

Metall i silver/grått, svart eller vitt är mest vanligt, krom är inte lika vanligt idag men förekommer. Trä i olika träslag och oftast oljade eller lackerade. Gemensamt oavsett material är att rengöring sker med fuktig trasa med ph-neutralt medel som såpa eller diskmedel.

VIKTIGT!

Om armaturen är kraftigt smutsig och behöver en grundlig rengöring så rådgör alltid med elektriker innan arbete påbörjas.

Belysning bild 3.jpg

Ladda ner guide ☘