Förvaringar till kontor - så väljer du rätt.

2023-06-05


Välj rätt förvaring till kontoret med återbrukad inredning.

Letar du efter en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning för ditt kontorsförvaringsbehov? Då är återbrukade kontorsförvaringar det perfekta valet för dig! Vi erbjuder ett brett utbud av återbrukade kontorsförvaringsalternativ som inte bara hjälper dig att organisera ditt kontor på ett effektivt sätt, utan också bidrar till att minska avfallet och bevara våra naturresurser.

förvaringar till kontor.png

Att köpa återbrukade kontorsförvaringar har flera fördelar.

För det första är det ett miljövänligt val. Genom att återanvända befintliga förvaringsenheter minskar vi behovet av att producera nya produkter och därmed minskar vi även mängden avfall och utsläpp som genereras. Genom att välja återbrukad kontorsförvaring bidrar du aktivt till att minska din egen klimatpåverkan och arbeta för en hållbar framtid.

För det andra är återbrukade kontorsförvaringar ekonomiskt fördelaktiga. Genom att köpa begagnade förvaringslösningar kan du spara betydande summor pengar jämfört med att köpa helt nya enheter. Våra återbrukade kontorsförvaringar är noggrant utvalda och genomgår en kvalitetskontroll för att säkerställa att de är i gott skick och fungerar optimalt. Du kan få högkvalitativa förvaringsalternativ till betydligt lägre priser, vilket gör det möjligt för dig att få mest möjliga värde för pengarna.

För det tredje erbjuder återbrukade kontorsförvaringar en unik och karaktärsfull touch till ditt kontor. Varje förvaringsenhet har sin egen historia och patina, vilket ger en charmig och autentisk atmosfär till din arbetsplats. Dessutom finns det många olika stilar och designs att välja mellan, vilket gör det möjligt för dig att hitta något som passar perfekt till din kontorsinredning och skapar en unik och personlig arbetsmiljö.

Slutligen, genom att köpa återbrukade kontorsförvaringar visar du att hållbarhet och ansvar är viktiga värderingar för ditt företag. Det kan hjälpa till att förstärka ditt varumärkes image och locka kunder och partners som delar dina värderingar. Genom att vara en del av den cirkulära ekonomin och ta ansvar för vår planet kan du inspirera andra och vara en föregångare för positiv förändring.

.

Vilka olika typer av förvaringar är vanligast till kontor?

skåp med skjutdörrar till kontor.png

Skåp med skjutdörrar

Skåp med skjutdörr är praktiskt ur den aspekten att det inte tar någon plats ut i rummet när den öppnas. Den ger också ett stilrent uttryck och effektiv förvaring. En återbrukad förvaring med skjutdörrar är väldigt kostnadseffektiv och brukar ha en kostnad som understiger halva nypriset. Detta beror på att det finns ett överskott av förvaringar på marknaden idag. Vanligaste bredderna är 80 cm, 120 cm och 160 cm. Vanligaste höjderna är 2 x A4 och 3 x A4 (räknas i pärmhöjd) Den faktiska höjden på förvaringen skiljer sig något beroende på fabrikat. Ibland är förvaringarna bestyckade med integrerad lådsats eller klädkrok om den har fungerat som personlig förvaring åt en specifik medarbetare.

.

skåp med slagdörrar till kontor.png

Skåp med slagdörrar

Skåp med slagdörr är ofta lite mindre och nättare. Vanligvis används dem som gemensamma förvaringar i exempelvis korridorer eller landskap. Om skåpen har låsbara dörrar an man även använda dem som personliga förvaringar i aktivitetsbaserade arbetsmiljöer där man behöver en fast eller flexibel förvaring till medarbetarna. Ibland är förvaringarna extrautrustade med integrerade lådinsatser för lösa och mindre tillbehör som annars är svåra att förvara. Vanligaste bredden är 80 cm. Vanligaste höjderna är 2 x A4, 3 x A4 samt 4 x A4 (räknas i pärmhöjd) Den faktiska höjden på förvaringen skiljer sig något beroende på fabrikat

.

öppen förvaring till kontor.png

Öppen förvaring

Öppna förvaringar är bra för att tillgängliggöra material som delas av många. I och med det inte finns några dörrar som skymmer det som är innanför blir det enkelt och överskådligt för alla. Ofta används även öppna förvaringar i ett dekorativt syfte, exempelvis som displayförvaring in mot arbetsplatser med höj & sänkbara arbetsbord och arbetsstolar, samtidigt fungerar den som avskärmning mot anda delar av kontoret. Vanligaste bredderna är 80 cm, 120 cm och 160 cm. Vanligaste höjderna är 2 x A4, 3 x A4 och 4 x A4. (räknas i pärmhöjd)

.

personliga förvaringsskåp till kontor.png

Personalskåp / personlig förvaring

Personalskåp är allt mer vanlig då kontor idag ofta är aktivitetsbaserade eller ej i behov av en bakomförvaring. Den personliga förvaringen är effektiv på många sätt med samtidigt är den ganska kostsam i inköp. Fördelen med begagnade kontorsmöbler är då att priset ofta är under halva nypriset. Skåpen är ofta väldigt multifunktionella och kan ha mervärde såsom brevfack, hyllor för småsaker samt fack för laptop. Det finns olika låsalternativ såsom nyckel, kombinationslås eller digitala kortlås. Prata gärna med vår kundservice om ni är osäkra på vilken typ av lås som passar bäst just för Er. Storlekarna är väldigt varierande och är oftast sammansatta som 2x2, 2x4 eller 4x4 stycken sammansatta i en förvaring.

.

rullhurts och skrivbordshurts till kontor.png

Skrivbordshurts / rullhurts

Rullhurts var mer vanligt förekommande för några år sedan men används fortfarande på arbetsplatser där man önskar en nära förvaring direkt knuten till arbetsbordet. Den är väldigt billig att köpa som återbrukad och en väldigt bra förvaring för pennor och tillbehör direkt under bordet. På marknaden idag finns både rullhurtsar med och utan lås, vilken då oftast låser endast den översta lådan. Bra att tänka på när man väljer storlek på sin hurts är att inte välja en hurts som är så hög att den tar emot när man sänker sitt arbetsbord.

.

miljöförvaringar till kontor.png

Miljöförvaring

En förvaring som ökar som ökar på kontoren är miljöförvaring i olika utförande. Det finns stora miljöförvaingar (flerfacks) som ska klara exepelvis papper, pappförpackningar, plast metall och glas som placeras centralt på kontoret eller exempelvis i lunchrum. Men även små miljöförvaringar som står utplacerade i kontorslandskap och gångstråk. Miljöförvaringar idag är ofta dekorativa och tillför inredningen ett positivt eller lekfullt intryck. Variationerna och storlekarna är obegränsade och här får smak, tycke och funktion råda i valet.

.

Så varför inte välja återbrukade kontorsförvaringar för ditt nästa kontorsprojekt? Utforska vår hemsida idag för att utforska vårt sortiment av återbrukade förvaringsalternativ och upptäck en mer hållbar och ekonomiskt fördelaktig lösning för ditt kontorsförvaringsbehov.

Se gärna våra andra guider för tips och idéer när ni ska möblera ert kontor