Mötesrum - så här inreder du dem!

11/9/2021


Mötesrum, - så här inreder du dem enkelt, prisvärt och hållbart med återbruk!

pexels-photo-7434023.jpeg

Hur många får plats på ytan?

Hur utnyttjar man den yta man har tillgänglig? Nedan följer några förslag som kan vara enkelt att följa. Förslagen visar de mest frekvent förekommande. Har ni avvikande mått eller andra frågor kring den yta ni tänker inreda så hör av er till vår kundservice för snabb och enkel assistans. Testa gärna även vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Mötesrum bild 1.jpg

Har ni avvikande mått eller andra frågor kring den yta ni tänker inreda så hör av er till vår kundservice för snabb och enkel assistans. Testa gärna även vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Vilka produkter behöver man?

När man väljer möbler till ett mötesrum bör man uppskatta hur länge ett möte varar i snitt på sin arbetsplats. Väldigt långa möte kan kräva mer av stolen och då bör man överväga en stoppad stol, gärna med hjul så man kan hålla fötterna igång under mötet. Enklare möte upp till en timme klarar i princip vilken stol som helst, där kan budget och estetik lättare avgöra ditt val.

Mötesrum bild STOL.jpg

STOL

En stol på 4 ben är det vanligaste i mötesrum som inte är tänkt att användas för väldigt långa och krävande möte. Stolar med armstöd tar i regel ca 5 cm mer plats på bredden än en stol utan armstöd. Se vår guide om hur många stolar som får plats runt ett bord på bilden ovan, stolarna där är inritade med armstöd.

Mötesrum bild STOL PÅ HJUL.jpg

STOL PÅ HJUL

För det aktiva mötet kan det vara en fördel om stolen har hjul så det är lätt att hänga med i mötet. Stolar på hjul kan också vara att föredra för långa möten då den underlättar rörelse och ibland även funktioner som gungbarhet och annan utformning i skal & stoppning som tillsammans skapar en behaglig sittkomfort över en längre tid.

Mötesrum bild MÖTESBORD.jpg

MÖTESBORD

De flesta mötesbord har samma mått-kedjor oavsett tillverkare vilket gör det enkelt att komplettera med fler eller andra bord när behovet uppstår. Bredder varierar vanligen från 90cm till 120 cm och längderna kan i princip vara hur långa som helst. Vid behov av ett stort bord rekommenderar vi att använda flera mindre bord för en större flexibilitet istället. Se vår guide om storlekar på bilden i början av guiden.

Mötesrum bild BELYSNING.jpg

BELYSNING

En belysning över bordet tillför mycket och är enkelt att tillföra. En tumregel är att hänga 2 lampor om bordet överstiger 2 m i längd, 3 lampor för 3 m bord osv. Lampan hängs 55-60 från bordsskiva till underkant lampa för ett bra ljus som inte sticker i ögonen.

Material

Vilka material är vanligast på möbler för offentlig miljö? Nedan är en kort beskrivning på de material som är vanligast förekommande idag på marknaden.

Lunchrum café bild 3.jpg

Underhåll av dina möbler

En fläck händer så lätt. Som tur är möblerna klädda i slitstarka tyger och material vilket gör att dom håller en lång tid även under frekvent användning. För att möbeln ska vara fräsch under hela sin livstid är det viktigt att underhålla den och att ta tag i fläckar direkt dom händer.

Lunchrum café bild 4.jpg

Mötesrum bild 2.jpg

Ladda ner guide ☘