Unika kuddar av textilspill

2023-04-25


Från textilspill till unika kuddar

Textilspill från tapetsering, utgångna tyger och felbeställda klippmått får nu nytt liv i unika kuddar via varumärket SANDBY.LOVE

Mängden tyg som kategoriseras som spill i tapetsering, utgångna tyger och felbeställda klippmått är ohållbart stor varje år i Sverige. Den mänskliga faktorn som beräknar mängd felaktigt eller med för vidtagen marginal, provkollektioner som döms ut i projekt eller helt enkelt felsbeställningar gör att mängden tyger som inte används växer ute på sömnads ateljéer runt om i landet.

Bakom nya varumärket SANDBY.LOVE står Majed Ayash som i sin textilverkstad och gardinateljé levererat uppsömnad i många år över hela Sverige. I textilverkstaden är kvalitet och noggrannhet ledord som genomsyrar alla leveranser med en gedigen kunskap om hantverket.

Fördelen med att sy kuddar av spillmaterial är att tygerna redan finns tillhands och påför utöver ny blixtlås och innerkudde endast arbetskostnad. Detta gör att slutkostnaden för kudden motsvarar från halva till en tredjedel av kostnaden för en kudde som säljs via en möbelproducent. Varje design på kudden finns i en begränsad upplaga vilket motsvarar den mängd spill som finns för just den färgställningen. Alla textilier är oanvända och för offentlig miljö med hög kvalitet och slitstyrka, dvs tyger som i normala fall kostar mellan 300 – 1000 kronor per meter.

Några kuddar i soffan kan vara skillnaden mellan en stel kontorsmiljö och en miljö som tillför värme och mervärde på kontoret. Tyvärr är kostnaden ofta relativt hög och anses som en onödig lyx. Detta vill vi nu ändra på genom att tillverka kuddar till en rimlig kostnad som dessutom tar vara på överblivna resurser som redan belastat vår miljö. – Majed Ayash, SANDBY.LOVE

.

Fakta om kuddarna

  • 50 x 50 cm

  • Avtagbara kuddfodral med blixtlås

  • Textilier för offentlig miljö (spillmaterial)

  • Levereras med ny innerkudde

  • Uppsömnad i Sverige

Se alla kuddar från SANDBY.LOVE här

kuddar från textilspill.png