place2place genomför nyemission för att expandera och vidareutveckla bolaget.

2022-02-14


place2place tar in Teleservice Holding som delägare i en riktad aktieemission.

place2place gör en nyemission för att expandera och vidareutveckla sin cirkulära e-handel för återbrukad kontorsinredning när branschen växer mot en miljardmarknad.

Teleservice är ett expansivt it-bolag och hjälper dagligen företag att digitalisera och utveckla sina IT-miljöer. Nu vill de hjälpa place2place att vidareutveckla sin affärsidé och få igång återbruk av inredning med hjälp av modern digital teknik.

Då vi precis tilldelats ett rikstäckande ramavtal med Sveriges kommuner och regioner ligger det helt rätt i tiden. – Ola Göransson, place2place.

– Det känns riktigt bra att samarbeta med dessa mycket engagerade och branschkunniga eldsjälar. Återbruksmarknaden för inredning har stor tillväxtpotential och bolaget har goda förutsättningar att lyckas med sin kommersiella plan, och då skapas det också en stark värdetillväxt, säger Claes Andersson på Teleservice Holding

.

Satsningar på nya marknader

place2place plattform är idag tillgänglig för B2B-marknaden och är den första i sitt slag att stödja en helt cirkulär e-handel där alla företag kan vara både köpare och säljare samtidigt utan att behöva ingå avtal med varandra. Med hjälp av nyemissionen kommer stora satsningar även att göras på B2G-marknaden som visat ett stort intresse för den unika tjänsten.

– Vi är såklart väldigt glada för att Teleservice gett oss det här förtroendet och valt att investera i oss! Nu kan vi fortsätta att introducera vårt koncept och attrahera en stor mängd säljare och kunder, säger Ola Göransson på place2place.

Att Sveriges kommuner och regioner tecknar ett avtal för att cirkulera och avropa återbrukad inredning via en molnbaserad IT-plattform kommer att förändra hela branschen i grunden. Återbruket blir tillgängligt och synbart, vilket kommer att göra det väldigt enkelt för den som avropar att välja återbrukad inredning i stället för att beställa ny.

– Fördelen med att digitalisera en fysisk produkt är att du enkelt kan dela med dig av den på bara några sekunder. Dessutom är kostnaden för begagnade möbler generellt cirka 50% av nypriset, vilket också påverkar valet vid inköp, säger Daniel Stridh på place2place.

.

För mer information kontakta:

Claes Andersson claes.andersson@teleservice.net 0739-175 102

Ola Göransson ola@place2place.se 0765-335 335

Daniel Stridh daniel@place2place.se 0765-335 333

.

Om Telesevice

Teleservice är ett expansivt IT-företag som alltid ser framtidens digitala möjligheter. Varje dag implementerar de digitala lösningar till privat- och företagskunder – med fokus på exemplarisk service och support. Teleservice grundades år 1973 av Claes Andersson och är ett familjeföretag inom IT med över 150 anställda på tre affärsområden – IT, bredband och fiberutbyggnad.

.

Om place2place

place2place är den första helt cirkulära e-handels plattformen på marknaden och är utvecklad tillsammans med ett svenskt it-bolag. Place2place vision är en sundare inredningsbransch där återbruket är en självklar aktör på marknaden. Bolaget grunades år 2020 av Ola Göransson och Daniel Stridh som har över 20 års erfarenhet av inredning för kontor och allmänna ytor. Bolaget har sitt säte i Ystad.