Nytt unikt samarbete!

2023-04-12


Textila golv – direkt från restlager.

place2place och ege carpets har inlett ett unikt samarbete för att hantera restpartier, produktionsspill och återtag så att det når marknaden igen - på ett enkelt och hållbart sätt direkt via webhandel.

Samarbetet innebär att ege carpets restlager annonseras ut på place2place marknadsplats för återbrukad kontorsinredning och når därmed ut till de kundgrupper det berör. Slutkunder, fastighetsägare och arkitekter kan nu göra ett hållbart val på ett enkelt sätt - och få en överblick vad som finns tillgängligt i det sortiment som sällan når ut på marknaden.

Initialt rör det sig om textila plattor i många färger och strukturer, alla i samma höga kvalitet som övriga produkter från ege carpets. Produkten är ej använd och är från tillverkarens restlager* vilket betyder att köp och angivet pris avser hela den mängden textilplatta som är tillgänglig. Partierna av textila plattor är från 12 - 120 m2 vilket täcker de allra vanligaste ytorna på kontor och offentlig miljö till ett starkt reducerat pris.

All produktion och lagerhållning innebär spill och överblivna produkter. Historiskt sätt har tillverkare svårt att omsätta dessa produkter då de inte längre ingår i standard sortiment efter uppdateringar av färgskalor, mönster och strukturer. Återförsäljare arbetar med aktuella kollektioner och efter önskad mängd per projekt/försäljning, vilket gör hanteringen av restlagret problematiskt att hantera och hållas uppdaterat. Textilgolven har redan gjort ett avtryck på vår planet och genom detta sortiment detta blir det en cirkulär ekonomi och ett ansvarstagande.

Arbetet pågår för fullt med att publicera mattorna på place2place.se och det kommer att vara ett kontinuerligt arbete framåt med målet att varje matta ska ha en destination, komma till nytta och tillföra en bra arbetsmiljö på kontor över hela Sverige.

*Restlager innebär att produktens färg/mönster är ett överskott från tidigare kollektioner och ej längre saluförs i standardkollektion och har därför ett starkt reducerat pris jämfört med nypris.

Har du frågor och funderingar? Kontakta gärna vår kundservice!

Se utbudet från ege carpets här