Handmade in Husqvarna since 1898

2021-03-08


Hållbara möbler sedan 1898

Karl Andersson & Söner grundades 1898. Redan då lovade pappas morfar snickarmästare Karl Andersson att endast tillverka ”välgjorda och hållbara möbler”. Som smålänning var han återhållsam med sina resurser. Han gjorde allt hemma i fabriken av virke som kom från grannskapet och med så lite spill som möjligt. Han tillverkade gedigna trämöbler som skulle hålla i flera generationer. Inget slit och släng här inte – Miljötänk när det är som vackrast!

Härgjorda möbler

Så arbetar vi fortfarande. Fyra generationer senare lovar vi att endast tillverka ”välgjorda och hållbara möbler” i vår affärsidé. Resurssnål tillverkning med så lite material och så få transporter som möjligt. All tillverkning sker i vår fabrik i Huskvarna. Här jobbar drygt 30 personer varje dag med att göra välgjorda och hållbara möbler – med så lite material och spill som möjligt. Närproducerade säger andra, härgjorda säger vi. Härgjorda möbler är bättre för miljön, än de som är tillverkade i lågprisländer.

3bild KA

Hållbart i flera generationer!

Vi använder virke från företag som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och följer befintliga regler och normer. Flera av leverantörerna är även certifierade enligt PEFC eller har FSC-certifierad träråvara. Vi gör vår egen trälamell, klipper vårt eget faner och sågar till vårt eget skivmaterial. Allt för att få ut så mycket som möjligt av det virke vi köper in.

Redan i designstadiet är vi noga med att göra så små avtryck på miljön som möjligt. Vi arbetar med resurssnål utveckling och tillverkning med så lite material och spill som möjligt. Och det som blir över får våra medarbetare som använder restvirket i kakelugnen eller öppna spisen för mysiga hemmakvällar. Som Karl Andersson gjorde, tillverkar vi välgjorda och hållbara möbler som ska hålla i flera generationer.

Vi är inte billigast, men vi är snåla och snälla mot miljön.

Handmade in Huskvarna. Since 1898.

Banner_hemsida 2021_300