Five day carpet challenge

2021-04-22


Five day carpet challenge

Stoddard skapar och distribuerar mattor till den offentliga marknaden - allt från gångmattor, avpassade mattor i olika former till heltäckningsmattor och textila golvplattor. Med en portfolio av erfarna fabriker fylls sortimentet av en bred färgstege och stor variation av strukturer och kvaliteter. Hållbarhetsprofilen är hög, då de flesta kvaliteter tillverkas av 100% återvunnet Econyl-garn och hela sortimentet är fritt från latex, PVC och bitumen.

Möjligheter till återbruk

Hjärtat i Stoddards verksamhet är deras egna ateljé belägen i Stockholm, här skapas alla mattor och kvalitetssäkras innan de flyttar hemifrån. Restmaterial från tillskärningen lagras och har genom åren byggts upp till ett stort arkiv av spillbitar. Här föds stora möjligheter till återbruk och bjuder in till höga kreativa värden då specialanpassade mattor arbetas fram i nära samarbete med beställaren. Varje matta blir unik eftersom arkivet ständigt är föränderligt.

Unika mattor av restmaterial

Under Stockholm Design Week 2021 vände sig Stoddard till Straight Design Studio för att skapa en unik samling skräddarsydda mattor helt och hållet från spillmaterial. I stället för en traditionell produktlansering valde de att utmana varandra att skapa denna helt nya kollektion, från idé till färdig produkt, på bara fem dagar. Stoddards kunskap och förståelse för de olika materialens egenskaper och förutsättningar tillsammans med den tydliga, enkla och ärliga designen hos Straight Design Studio resulterade i fyra nya mattor inspirerade av de fyra svenska väderstrecken. Nord, Syd, Öst och Väst.

Läs mer och se resultatet och alla bilder från projektet på Stoddards hemsida

five days carpet stoddard Mattan ”Väst” tar form under Five day carpet challenge

Se utbudet av återbrukade Stoddard mattor på place2place här!