AL Miljö Design

2021-03-22


AL Miljö Design – det cirkulära företaget.

I Söderhamn i vackra Hälsingland ligger AL Miljö Design som sedan starten 2018 har tapetserat tusentals möbler till kontor och offentlig miljö, från Kiruna i norr till Lyon i Söder. Här tapetserar man dagligen stolar, soffor, fåtöljer skärmväggar mm, allt inom begreppet möbler som ska få ett nytt uppfräschat liv för att hålla många år framöver. Även om företaget är ungt i denna form har det över 30 års erfarenhet av möbeltapetsering. Detta visar sig inte minst på den ständigt ökande ström av kunder som sysselsätter den 8 man starka styrkan och fler är på ingång.

Inget uppdrag är för stort eller smått enligt Alexander Melin som är en av delägarna till AL Miljö Design. I dagsläget är det 90% företagskunder och 10% privatkunder som vänder sig hit men fördelningen spelar ingen större roll, alla kunder är välkomna.

bloggbild AL 1 Kontorsstolar före och efter omtapetsering av AL Miljö Design - redo för transport till kund.

Logistiklösning som täcker hela Sverige

På en vecka kan det till exempel komma in ett parti på ett par hundra bordsskärmar eller kontorsstolar som ska kläs om för kunds räkning och då gäller det att ha ordning på logistiken. Allt från arbetsplanering till inleverans av beställda tyger. Just detta är en hörnpelare då man servar hela Sverige med tapetsering och då gäller det att man är flexibel och har logistiken på plats vilken man tar ansvar för fullt ut, från ax till limpa. Med den logistiken som finns tillgänglig idag är kundens geografiska position inget hinder, servicen täcker hela Sverige.

Alexander ser en mycket ljus framtid i branschen då inredare, arkitekter och företag får mer och mer kunskap om cirkulära möbelflöden. Man ser idag både en besparing i kostnad och miljön och det är en otroligt positiv utveckling på marknaden. En annan positiv utveckling är att fler cirkulära affärsmodeller ser dagens ljus vilket underlättar för slutanvändaren att köpa återbrukat.

bloggbild AL 2 Stolar och bordsskärmar har fått nytt liv och redo för många års användning

Ett naturligt forum med hållbara möjligheter

På place2place marknadsplats för cirkulära möbelflöde har AL Miljö Design funnits sen den lanserades och välkomnar alla kunder att kontakta det cirkulära företaget från Hälsingland som servar hela Sverige med hållbara möjligheter. Att finnas på en marknadsplats för återbrukad inredning är ett naturligt forum att vara på, - både som säljare, köpare och tjänsteleverantör.