Färg på kontoret - skapa en trivsam arbetsmiljö.

2021-11-17


Färg på kontoret – skapa en trivsam arbetsmiljö!

Många gånger väljs vitt som basen på ett kontor, men det är sällan att det känns så trivsamt och ombonat särskilt med tanke på att merparten av arbetsborden också är vita. Då kan det vara dags att addera färg på kontoret och med inredningen är det snabbt gjort.

Läs mer om hur dom olika färgerna kan uppfattas nedan, och vad dom kan tillföra.

Svart – en färg med tyngd!

Svart på kontoret förknippas ofta med styrka, makt men även elegans, stil och exklusivitet. Yrke med mycket pondus har inte sällan mörk inredning och det används även ofta som grafisk inredning eller där inredningen inte ska/får spela på någon speciell känsla.

Accentfärger syns tydligt mot svart vilket är gynnsamt när man vill framhäva tex en logotyp eller ett budskap på kontoret. Färg på kontoret bild SVART.jpg

Det harmoniska Gröna.

Många upplever att grön färg är harmonisk, ger en lugn känsla och symboliserar något sunt och hälsosamt. Att leva nära naturen sitter i våra gener och många ser det som en trygg plats att vara på.

Grönt associeras även med tillväxt och natur och kan ha en lugnande effekt samt göra oss mer fokuserade på särskilda arbetsuppgifter. Färg på kontoret bild GRÖN.jpg

Stabilt med Blått.

Den ansvarsfulla, lugna och lojala färgen. Blå symboliserar det mesta som vanligtvis man förknippar med stabilitet, trovärdighet och i viss mån auktoritet. Färgen används ofta på offentliga platser.

Ljusblåa nyanser står för hälsa, stabilitet och tillförsikt medan mörka nyanser av blå ofta används av företag då de tillskrivs egenskaper som kunskap, makt, tillit och integritet.

Färg på kontoret bild BLÅ.jpg

Rött - färgen som signalerar!

Röd färg väcker starka reaktioner. När vi vill uppmärksamma, varna eller uttrycka något med kraft använder vi rött. Det är ingen slump att rea prislappar är röda, vi drar instinktivt blicken dit.

Rött i inredningen kan symbolisera eldigt och intensivt - en yta där ljudvolymen är lite högre än på resten av kontoret då rött kan ha en uppiggande och aktiverande effekt.

Färg på kontoret bild RÖD.jpg

Varmt och positivt med Orange.

Orange är som en mer lättsam röd. Den signalerar fortfarande men med lite snällare ton. Det är främst en accentfärg men många associerar den med mat, sol, värme och glädje. Inte ovanligt att den även framkallar viss hunger, så fram med färgen i pentry och matplats - där gör den sig extra bra.

Färgen associeras av många med känslosamhet och positiva känslor.

Färg på kontoret bild ORANGE.jpg

Gul – den energiska färgen.

Gul färg upplevs ofta som energisk, livfull och manar till kreativitet. Andra färger uppmärksammas lätt tillsammans med gult. Det förknippas även med lekfullhet så det kan vara bra att tänka på var man sätter gult, - det lämpar sig inte i alla sammanhang.

Det är också den ljusaste av alla färgerna, därför är det naturligt att den symboliserar energi, livlighet, hopp kreativitet och ungdom. Färg på kontoret bild GUL.jpg

Vill ni veta mer om färg på kontorsinredningen?

Vår kundservice är uppdaterad med många års samlad kunskap kring inredning. Vi svarar gärna på era frågor!

Testa gärna vår chatt som ni ni når direkt på vår framsida.

Färg på kontoret bild 3 FOOTER.jpg

Ladda ner guide ☘